RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

POSTRVI PO MEHIŠKO

Slika recepta: POSTRVI PO MEHIŠKO

POSTRVI PO MEHIŠKO

Potrebujemo: 4 postrvi, 2 zeleni papriki, 6 topljenih sirčkov, 1 bučo, 250 g koruze v zrnu (manjša pločevinka), sol, poper, česen, paradižnik, origano, sir gauda, sladko in kislo smetano, 1 zeleno čili papriko in tortilje.

Ribe filiramo in narežemo na trakove, pokapamo z limono in solimo. Povaljamo jih v mešanici drobtin, koruzne in bele moke ter jih damo v vročo maščobo. Zelenjavo narežemo na trakove, premešamo, dodamo še koruzo, na kockice narezan topljen sir, solimo, popramo ter dodamo malo kisle in malo sladke smetane.

Tortiljo pogrejemo v ponvici, jo namažemo s paradižnikovim sokom in origanom, dodamo mešanico zelenjave in popečeno ribo. Tortiljo lepo zavijemo in damo na pekač. Ko so vse tortilje narejene in zložene v pekač, jih polijemo z mešanico sladke in kisle smetane ter potresemo z naribanim gauda sirom. Tortilje pečemo približno 10 minut na 250°C.

Zraven postrežemo z znano mehiško omako guacamole (narejeno iz avokada), lahko pa tudi z bolj pekočo rdečo paradižnikovo omako.

Mitja Omerzu