RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

POSTRVI V MASLENEM TESTU Z GOBAMI

Slika recepta: POSTRVI V MASLENEM TESTU Z GOBAMI

POSTRVI V MASLENEM TESTU Z GOBAMI

 

Sestavine:

4 postrvi, 20 dag šampinjonov, sir mozzarela, mlada čebula, česen, peteršilj, sol, limona, poper, maslo, gorgonzola in masleno testo.

 

Priprava:

postrvi izkoščiščimo tako, da riba ostane cela z glavo, pokapljamo z limoninim sokom, posolimo in popopramo.

 

Nadev:

na maslu prepražimo na drobno narezano čebulo in česen, dodamo šampinjone in dušimo toliko časa, da izpari voda, nato dodamo malo gorgonzole in premešamo, solimo in popramo ter dodamo sesekljan peteršilj. Postrvi napolnimo z nadevom.

 

Masleno testo razvaljamo in vanj zavijemo vsako postrv tako, da obdrži obliko ribe. Premažemo z rumenjakom in po testu zrezljamo luske. Pečemo v pečici pri 170° C.

Serviramo na posteljici iz ocvrte rukole, okrasimo z limono in paradižnikom, zraven ponudimo penečo omako.

 

Peneča omaka:

2 dl penine prekuhamo z mlado čebulo, dolijemo jušno osnovo, prevremo in na koncu dodamo smetano, sol in poper po okusu. Poleg ponudimo še polnjene paprike s feta sirom. Feta sir zmešamo z rumenjakom, napolnimo dolge zelene paprike in popečemo v pečici približno 15 min pri 170° C.

 

HERMINA GRAJŠ