RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

PEČEN POSTRVJI FILE Z BOBOVIM SUKOTAŠEM, PETERŠILJEVIM OLJEM IN KROMPIRJEVO SLAMO

Slika recepta: PEČEN POSTRVJI FILE Z BOBOVIM  SUKOTAŠEM, PETERŠILJEVIM OLJEM IN KROMPIRJEVO SLAMO

PEČEN POSTRVJI FILE Z BOBOVIM  SUKOTAŠEM, PETERŠILJEVIM OLJEM IN KROMPIRJEVO SLAMO

 

 

SESTAVINE (za 4 osebe): 4 postrvi (vsaka približno 200 g), 3 sveže paprike (rdeča, zelena, rumena), 1 majhna čebula, 3 stroki česna, 150 g mladega oluščenega boba, 200 g mlade koruze (storžki), 140 g kuhane koruze v zrnu, 120 g kuhanega rdečega fižola, 1 srednje velik krompir, pest paradižnika češnjevca, pest svežega peteršiljevega listja, olivno olje, rastlinsko olje, sol, 1 majhen sveži rdeči pekoči feferon, vejica ali dve svežega timijana ali ščepec posušenega.

 

PRIPRAVA:

 

Peteršiljevo olje

Sveže peteršiljevo listje operemo, odcedimo, posušimo in drobno sesekljamo. Sesekljano peteršiljevo listje damo v skledico, prilijemo olivno olje in dobro premešamo.

 

Bobov sukotaš

Mladi bob oluščimo, in kratek čas (približno 1 minuto) kuhamo v rahlo osoljenem kropu. Odcedimo in shranimo na toplem.

 

Paprike operemo, posušimo, narežemo na kockice, stroke česna narežemo na lističe, čebulo grobo sesekljamo, rdeči feferon narežemo na kolobarje. V segreto ponev vlijemo 3 jušne žlice olivnega olja in paprike pražimo, da nekoliko omehčajo (vendar naj ostanejo hrustljave). Dodamo česen in pražimo le toliko, da zadiši. Dodamo čebulo, obe koruzi in fižol, osmukane timijanove listke, solimo, premešamo in pražimo še 2 ali 3 minute. Odstavimo, dodamo bob, rdeči feferon, na polovice narezan paradižnik češnjevec, premešamo in shranimo na toplem.

 

Krompirjeva slama

Olupljen krompir s strgalom za limonino lupinico nastrgamo na dolge rezance, nekaj minut namakamo v vodi, odcedimo in posušimo. Ocvremo ga v veliki količini vrelega olja.

 

Postrvi

Ribe očistimo, operemo, filiramo in temeljito posušimo. Fileje spečemo na malo olja, ko so pečeni, solimo in shranimo na toplem.

 

Na vsak krožnik damo nekaj bobovega sukotaša, na katerega položimo dva fileja, ki ju okrasimo s krompirjevo slamo. Dodatno krožnik okrasimo s peteršiljevim oljem.

 

MIROSLAV VULOVIĆ