RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Pita z dimljenim lipanom

Slika recepta: Pita z dimljenim lipanom

Pita z dimljenim lipanom

 

Sestavine: 300 g listnatega testa, 1 porcijski dimljeni lipan, 3 jajca, 2 dl kisle smetane, 100 g naribanega trdega sira, 1 čajna žlička soli, 0,5 čajne žličke popra, drobnjak in olive za dekoracijo.

Listnato testo položimo v okrogli pekač premera 20 cm tako, da so robovi testa dvignjeni. Lipana filiramo, očistimo vseh kosti, ga razrežemo na majhne kose in naložimo na testo. Kislo smetano zmešamo z razžvrkljanimi jajci, dodamo sol, poper in nariban sir. Po vrhu pa okrasimo z drobnjakom in razpolovljenimi olivami. V razgreto pečico 200° C postavimo pripravljeno jed in pečemo približno 30 minut oz. tako dolgo, dokler jed lepo ne porumeni.