RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Postrvi po keltsko

Slika recepta: Postrvi po keltsko

Postrvi po keltsko

Postrvim odstranimo drobovino in škrge. Notranjost rib solimo, dodamo začimbe po lastnem okusu in glede na sezono (dobra misel, meta, brinove jagode …).

Postrvi zavijemo v dobro pregneteno glino. Glineni ovoj naj bo za prst debel in naj dobro tesni. Ribe, zavite v glino, za pol ure zakopljemo v žerjavico. V žerjavici lahko sočasno spečemo tudi cel krompir. Medtem ko ribe pečemo, lahko naberemo še liste sveže kislice in pripravimo solato, lahko pa pripravimo tudi prilogo iz čemaža. Ko so postrvi pečene, razbijemo glineni ovoj in ribe ponudimo s krompirjem iz žerjavice na lapuhovih listih. Če dodamo na krompir še malo smetane, keltske ribje pojedine ne bomo nikoli pozabili.

Stane Omerzu