RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Testenica - pasteta iz dimljene ribe

Slika recepta: Testenica - pasteta iz dimljene ribe

 

Testenica - pasteta iz dimljene ribe

 

Sestavine: zavitek zamrznjenega listnatega testa (300 g), pšenična moka za razvaljanje testa, skodelica praženega dolgozrnatega riža, skodelica sesekljanih zelišč (koprc, peteršilj, estrabon), 750 g poljubnih prekajenih rib, 4 kuhana jajca, 3 surova jajca, 2 kozarca kreme Fraiche, sol, sok 1/2 limone.

 

Odmrznjeno testo na plošči, posuti z moko, razvaljamo približno na 3 mm debelo. Testo naložimo v posodo, eno tretjino testa hranimo za prekritje nadeva. Na testo najprej natresemo prepražen riž, polovico sesekljanih zelišč, po vrhu naložimo očiščene dimljene ribe, natrgane na manjše koščke. Trdo kuhana jajca narežemo na debelejše rezine, jih porazdelimo po ribah in potresemo z ostankom zelenjave. Dve jajci stepemo s kremo Fraiche in z malo soli, polijemo po nadevu in pokapljamo z limoninim sokom. Nadev pokrijemo s preostalim testom, robove močno stisnemo. Testo premažemo s stepenim jajcem. V testo napravimo več lukenj, da skoznje lahko uhaja para. Pečico segrejemo na  175°C in pečemo eno uro.