RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Baranjski ribji paprikaš z vinom

Slika recepta: Baranjski  ribji paprikaš z vinom

datum: 20.1.2012

Lidija Omerzu

Baranja je hrvaška pokrajina med Dravo in Donavo, ki meji na Madžarsko in Srbijo. Kotliček je del baranjske narodne noše. Naše najbolj tradicionalne jedi, ki jih pripravljamo v naravi sta čobanac in fiš paprikaš. Vsak Baranjec ima za baranjski fiš svoj recept. Generalno pa se vsi držijo osnovnega recepta z minimalnimi odstopanji.

Baranjski ribji paprikaš z vinom

krap - 1,75 kg
čebula - 75 dag
paradižnikov sok - 2 žlici
pekoč feferon - 1
belo vino - 4 dl, mleta rdeča paprika, peteršilj, olje, kis, sol
kotliček - 7 - 8 l ( za 6 oseb )

Ribo očistimo, operemo, solimo, popramo, ter narežemo na kose, polijemo s kisom ali suhim vinom in pustimo stati vsaj eno uro. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, posipamo z mleto papriko, dodamo 3 - 4 zrna popra, 3 žlice vina in 1 dl vode, sesekljan peteršilj in narezano ribo. Počasi kuhamo na majhnem ognju dokler se riba ne zmehča, ter kotliček občasno potresamo. Pri koncu kuhanja paprikaš polijemo z vinom in dodamo pekoč feferon, paradižnikov sok ter vse skupaj še malo kuhamo. Paprikaš postrežemo z domačimi rezanci.