RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Martina Baškovič, vinska kraljica Slovenije 2012

Slika recepta: Martina Baškovič, vinska kraljica Slovenije 2012

datum: 20.1.2012

Živim v Krški vasi ob naši zeleni dolenjski lepotici Krki. Rada imam ribe, še zlasti postrvi. Popolnoma se strinjam z urednikom, da ribe in vino naredijo življenje fino.  Živimo v prečudoviti deželi voda in trt in imamo vse pogoje za fino življenje. Zavedamo se pomena zdrave prehrane in nesprejemljivo je, da smo Slovenci na repu porabnikov ribjega mesa. Slovenci vemo kaj je dobro, zato bom kot vinska kraljica Slovenije tudi sama, ob dobrem vinu, priporočala tudi ribe, kot zdravo živilo.

 

Za začetek vam pošiljam originalen dolenjski recept za sulca s cvičkom.

Potrebujemo: 8 kosov sulca po 12 g, 0,5 l cvička, 2 vejici peteršilja, poper v zrnu, sol, 1 l ribje juhe, 0,5 kg na kocke narezanega krompirja, 25 g moke, 1 žlico  paradižnikove mezge.

V kotličku skuhamo juho iz glave in repa. Ko je riba kuhana jo odstranimo iz kotlička, v njem nam ostane dober liter ribje juhe. Dodamo na kocke narezan krompir, peteršilj in začimbe. Ko je krompir napol kuhan dodamo še kose sulca in zgostimo s podmeto pripravljeno iz moke in cvička. Ko je riba kuhana dodamo še paradižnikovo mezgo in postrežemo. K sulčevi enolončnici ponudimo črn kruh in nazdravimo s cvičkom ali frankinjo. Za posladek priporočam sladek sovignon.

Jejte zdravo in pijte dobro. Naj vam bo življenje fino!