RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Kako lahko jemo klapavice

Novica: Klapavice ali dagnje so najdostopnejše školjke iz  Jadranskega morja. Kupimo jih lahko očiščene in vložene v slanici v vsaki bolje založeni ribarnici, ali pa zamrznjene v  večjih živilskih trgovinah.

 

Kako lahko jemo klapavice

Klapavice ali dagnje so najdostopnejše školjke iz  Jadranskega morja. Kupimo jih lahko očiščene in vložene v slanici v vsaki bolje založeni ribarnici, ali pa zamrznjene v  večjih živilskih trgovinah. Klapavice lahko ponudimo z začinjenim vinskim zavretkom, odišavljenim z jušno zelenjavo. Na ta način postrežene klapavice v jušnih krožnikih so odlična začetna ali topla predjed. Podobno lahko postrežemo tudi večino drugih vrst školjk. Prazno lupino klapavice, pri kateri se polovici školjke še držita skupaj, lahko uporabimo kot klešče, s katerimi jemljemo kuhane školjke iz široko odprtih lupin. Meso klapavic, ki se samo odlušči iz lupin pojemo z žlico skupaj z odličnim zavretkom.

Privoščite si okusne klapavice. Jed je lahka, zabavna, zdrava, nadvse okusna, hitro pripravljena in ne predraga. Dober tek! Všeč vam bo!

Stane Omerzu