RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

STROKOVNA EKSKURZIJA

Novica: V okviru KSS, svetovalca za ribogojstvo in Društva rejcev vodnih živali Slovenije bo organizirana strokovna ekskurzija z ogledi ribogojnic na Češkem.

STROKOVNA EKSKURZIJA NA ČEŠKO

V okviru KSS, svetovalca za ribogojstvo in Društva rejcev vodnih živali Slovenije bo organizirana strokovna ekskurzija z ogledi ribogojnic na Češkem. Termin ekskurzije je od 15.- 18. marca 2012.

 

Predviden program ekskurzije:

V mestu Breclav si bomo ogledali RAS (recirkulacijski sistem) za okrasne ribe, ribnike v kombinaciji krapa ter gosk in rac, betonske bazene za izlov toplovodnih rib. V mestu Olomouc bomo obiskali ribogojnico RAS, soma, hranjenega s peleti ter trgovino z okrasnimi ribami, v Zdaru nad Savazoum vališče belic. Nadaljevali bomo v mestu Trebon, kjer si bomo ogledali trgovino za ribogojsko opremo, ribnik Rožmberk, obiskali podjetje Agrico, šolo za ribogojce. V Čeških Budejovicah ribnik Bezdrev, vališče in gojenje jesetrov, grad Hluboka nad Vltavo. V mestu Vodnany bomo obiskali inštitut, ribogojsko šolo, RAS za postrvi, vališče menka. V mestu Karlovy Vary gojenje tilapije na RAS sistem, rekultivacijo površin. V mestu Usti nad Labem bomo pogledali ribjo stezo. Obisk mesta Praga, ter ob povratku proti domu še v mestu Tabor naravni ribnik.

 

Predviden odhod, v četrtek, 15.3. zvečer oziroma v petek 16.3. v zgodnjih jutranjih urah.

 

Natančen program, kakor tudi cena ekskurzije bosta znana pred odhodom.

 

VLJUDNO VABLJENI!

Zaradi organizacije prevoza na Češko zbiram prijave na e-pošto ali telefon najkasneje do petka, 24.2.2012!

S spoštovanjem!

Miha Štular,

univ.dipl.inž.zoot.