RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Sulec s slanino

Novica: Potrebujemo: sulca, prekajeno slanino, sol, česen, olje, zelen peteršilj in limonin sok.

 

Sulec s slanino

Potrebujemo: sulca, prekajeno slanino, sol, česen, olje, zelen peteršilj in limonin sok.

Očiščenemu sulcu odremo kožo. Ribo pretaknemo s tankimi rezinami prekajene slanine, jo nasolimo, natremo z zdrobljenim česnom in naoljimo. V namaščen pekač položimo sulca na trebuh, ki ga malce razpremo, tako da je riba stabilna. Sulca pečemo v vroči pečici, medtem pa ga večkrat polivamo z oljem v katerem se riba peče. Pečenega sulca potresemo s sesekljanim peteršiljem in pokapljamo z limoninim sokom in postrežemo.

Sulec je kralj naših voda. Če ste ga ujeli bo to velika riba in prav je da mizo praznično pogrnete in povabite na večerjo ribiške prijatelje. Manjše lahko kupite v bolje založenih ribogojnicah in ribarnicah. Sulec na mizi je vedno praznik v hiši.