RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

V spodbudo vsem mladim upom!

Novica:

V spodbudo vsem mladim upom!

Ideja o projektu, ki pomaga obujati slovensko kulinarično dediščino, in to s pomočjo najmlajših, ki so že sposobni poprijeti za kuhalnice, me je takoj navdušila, potem ko me je z njo seznanila avtorica, ki je prišla pred dvema letoma k meni po nasvete.

Projekt me je pritegnil, saj sem se prav v tistem času pričel intenzivno ukvarjati s snovanjem lokalno značilnih jedi, povezanih s slovensko zgodovino, ki bi bile prikazane na nov, sodobnejši način. Tudi v poklicni kuhinji ugotavljamo, da Slovenija skriva izreden kulinarični potencial, ki pa žal odhaja v pozabo, pri roki imamo sestavine, ki jih nudi narava glede na letni čas, in podlago za inovativne kreacije po zahtevah najsodobnejših trendov.

Naslednji vidik, ki ga pri projektu ocenjujem kot pomembnega, je dejstvo, da se tako že mladi, v času, ko v njih vznikne želja ali ideja o njihovi bodoči življenjski poti, spoprimejo s prakso, ali navdušijo za poklic, ki nudi veliko kreativnih možnosti, nadgradnje in osebnega zadovoljstva.

S seznanjanjem mladih s slovensko kulinarično dediščino dosežemo najpomembnejši vidik, katerega podlago nudi pričujoči projekt, da s primerno motivacijo vzgajamo mlade in posredno tudi njihove starše o zdravem načinu življenja, kjer je na prvem mestu lokalno pogojena prehrana.

Spremljajoč  mlade kuharske navdušence, ki s seboj nosijo kup pozitivne energije, sem se navdušil vsakič posebaj in zato v veseljem pričakujem novih dogodivščin. Ugotavljam, da ima mlada Slovenija kuharski potencial, kar se tiče ročnih spretnosti in želje po nadgradnji zanja, kar me veseli in daje upanje po razvoju kuharskega poklica v nadalje. K temu nedvomno pripomore tudi tekmovalni duh osnovnošolcev, ki jih spodbuja k odličnosti.

Čestitam organizatorju projekta za čudovito in inovativno idejo ter vsem tekmovalcem – mladim upom in njihovim mentorjem za ambiciozno zastavljeno nalogo in dobro opravljeno delo v celoti.

Janez Bratovž, JB Restavracija