RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Dimimo ribe 2

Novica: čebulo in šampinjone prekrijemo s sladkorno glazuro (glaciramo), prelijemo z mesno juho, dodamo paradižnikove kocke ter ribje kose in na kratko zakuhamo. Dodamo zelišča, začinimo s soljo, poprom, limoninim sokom, belim vinom in omako Worcester.

DIMLJENE RIBE LAHKO JEMO Z ŽLICO 2


Juha iz dimljene ribe

Sestavine: dimljena riba, 3/4 l mesne juhe, 1 mala pločevinka šampinjonov, 2 paradižnika, 1 mala čebula, 1 sveženj peteršilja, drobnjak, suhi peteršilj, maslo za peko, belo vino, limonin sok, sol, beli poper, worchesterska omaka.

Predpriprava: ribo filiramo in narežemo na manjše kose, olupimo paradižnik, ločimo jedro ter narežemo v kocke, čebulo narežemo na tanke kolobarje, zelišča na drobno nasekljamo, šampinjone odcedimo.
Priprava: čebulo in šampinjone prekrijemo s sladkorno glazuro (glaciramo), prelijemo z mesno juho, dodamo paradižnikove kocke ter ribje kose in na kratko zakuhamo. Dodamo zelišča, začinimo s soljo, poprom, limoninim sokom, belim vinom in omako Worcester.


Juha iz hladno dimljenih rib in suhih gob

Sestavine: 3 g suhih gob, 5 dag kuhanega in od kosti ločenega mesa dimljene ribe, 2 žlici olja, 1 na kolobarje narezan korenček, 1 na kolobarje narezan koren peteršilja, 1 drobno sesekljana čebula, 2 stroka zdrobljenega česna, šopek peteršiljevega listja, 1 žlica Vegete, 1 žlica moke, 1 žlica rdeče mlete paprike, 2 žlici kisle smetane, 1 srednje velik krompir, 1 l vroče vode, sol po potrebi.

Na olju dušimo korenček, peteršilj in čebulo. Prelijemo z vodo, v kateri smo razmešali moko. Premešamo, dodamo koščke ribe, gobe, česen, na male kockice narezan krompir, na drobno sesekljano listje peteršilja in ponovno premešamo. Solimo po potrebi. Ko juha zavre dodamo, sladko mleto papriko in kuhamo približno pol ure. Na koncu dodamo kislo smetano in postrežemo.


Paprikaš iz dimljenih rib in jurčkov

Potrebujemo: ½ kg oprane dimljene ribe, prekuhane in očiščene od kosti, 15 dag mladih jurčkov narezanih na tanke lističe, 1 žlico Vegete, 1 dcl olja, 1 drobno sesekljano čebulo, na kolobarje narezan večji korenček, na kolobarje narezan koren peteršilja, 1 krompir narezan na kockice, 1 paradižnik, 1 zeleno sladko papriko, 1 feferon narezan na kolobarčke, 1 žlico sladke rdeče mlete paprike, mleti poper in sol.

Na olju dušimo čebulo, jurčke, korenček in peteršilj. Ko se zelenjava zmehča, dodamo še ribe, začimbno mešanico, krompir, na štiri dele razrezan paradižnik, zeleno papriko in feferone po želji. Vse dobro premešamo in zalijemo z vodo samo toliko, da pokrijemo sestavine. Ko jed zavre, solimo po potrebi in dodamo rdečo mleto papriko. Kuhamo približno pol ure. Na koncu dodamo poper in postrežemo.

Presenečeni boste, kako okusna je topla dimljena riba.