RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Suši

Novica:

Suši

Suši je japonska jed, ki si vse bolj utira pot tudi v naše kraje. Poglavitni sestavini sta surova riba in riž. Za pripravo sušija uporabljajo tunino, skuše, lososa ali druge vrste rib, obstajajo pa tudi vegetarijanske različice. Ribji file narežejo na tanke rezine in jih premažejo s pasto iz zelenega hrena (vasabi). Nato narezan file in kuhan riž zavijejo v posušene liste morskih alg (nori) ter narežejo na rezine. Suši jemo s prsti ali s paličicami. V majhno skodelico nalijemo malo sojine omake, pomočimo vanjo pripravljeni grižljaj in  ga pojemo. Zraven sodi ostra, svetlozelena hrenova pasta vasabi in vložen ingver. Brez zelenega čaja seveda ne gre.