RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Kozice, škampi in raki

Novica:

Kozice, škampi in raki

Te morske sadeže postrežejo največkrat v lupini, zato se jih ne lotevamo z navadnim priborom, ampak si pri jemanju mesa iz oklepa pomagamo s prsti. Z eno roko primemo glavno kozice, z drugo pa upognemo konec repa tako, da se oklep v sredini razpoči. Nato s prsti izvlečemo meso iz repa. Nitasto črevo odstranimo z vilicami ali z nožem za ribe. Izluščeno meso pojemo. Pravi poznavalci in sladokusci izsesajo tudi glave. Po končanem opravilu si umijemo roke v pripravljeni skodelici z vodo, odišavljeni z limoninim sokom, in jih obrišemo v prtiček.