RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Kaviar

Novica:

Kaviar

Črne ali sive, majhne ali velike jesetrove ikre sodijo med vrhunske kulinarične poslastice. Običajno jih servirajo v majhni skodelici, ki jo položijo v večjo, v kateri je stolčen led. Kaviar jemo z žličko, ki je – tudi glede na zelo visoko ceno pravega kaviarja – zelo majhna. Žličko dopolnjuje nož s posebnim topim in ukrivljenim rezilom. Oboje – žlička in nož – je praviloma izdelano iz biserovine, slonovine ali roževine, nikoli pa iz kovine, saj kovina okus kaviarja pokvari. K ledeno hladnemu kaviarju ponudijo v njegovi domovini vodko ali hladno peneče vino. Z žličko zajamemo malo kaviarja, ga položimo na svoj krožnik in nato z nožem za kaviar narežemo na opečen kruh z maslom. Nekateri kaviar začinijo s poprom in limoninim sokom, vendar se mnenja glede tega razhajajo.