RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Baranjski fiš paprikaš

Novica: Baranja je hrvaška pokrajina med Dravo in Donavo, ki meji na Madžarsko in Srbijo. Kotliček je del baranjske narodne noše. Naše najbolj tradicionalne jedi, ki jih pripravljamo v naravi sta čobanac in fiš paprikaš. Vsak Baranjec ima za baranjski fiš svoj re

Lidija Omerzu

Baranja je hrvaška pokrajina med Dravo in Donavo, ki meji na Madžarsko in Srbijo. Kotliček je del baranjske narodne noše. Naše najbolj tradicionalne jedi, ki jih pripravljamo v naravi sta čobanac in fiš paprikaš. Vsak Baranjec ima za baranjski fiš svoj recept. Generalno pa se vsi držijo osnovnega recepta z minimalnimi odstopanji.


Baranjski  ribji paprikaš z vinom

krap - 1,75 kg
čebula - 75 dag
paradižnikov sok - 2 žlici
pekoč feferon - 1
belo vino - 4 dl, mleta rdeča paprika, peteršilj, olje, kis, sol
kotliček - 7 - 8 l ( za 6 oseb )

Ribo očistimo, operemo, solimo, popramo, ter narežemo na kose, polijemo s kisom ali suhim vinom in pustimo stati vsaj eno uro.
Na olju prepražimo sesekljano čebulo, posipamo z mleto papriko, dodamo 3 - 4 zrna popra, 3 žlice vina in 1 dl vode, sesekljan peteršilj in narezano ribo.
Počasi kuhamo na majhnem ognju dokler se riba ne zmehča, ter kotliček občasno potresamo. Pri koncu kuhanja paprikaš polijemo z vinom in dodamo pekoč feferon, paradižnikov sok ter vse skupaj še malo kuhamo.
Paprikaš postrežemo z domačimi rezanci.