RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Tekmovanje v Termah Snovik

Novica: Najboljše postrvi že deseto leto lahko pokušate v Termah Snovik v Tuhinjski dolini.

Najboljše postrvi že deseto leto lahko pokušate v Termah Snovik v Tuhinjski dolini. Letos praznujejo 10 let obratovanja, desetič pa letos organiziramo tudi tekmovanje v pripravi postrvi. Tudi njihova restavracija je dobila ime po potočni postrvi. Za predjed vam tokrat ponujamo 3 x carpaccio iz tekmovalnega programa ljubiteljskih kuharjev.

RIBJI CARPACCIO Z ZELENIM IN RDEČIM RADIČEM – JAN OMERZU
Rdeč in zelen radič narežemo in ga razprostremo po pladnju. Na radič položimo tanke rezine ribe, solimo, pokapljamo z limoninim sokom, potresemo s parmezanom in polijemo z olivnim oljem. Po želji lahko dodamo dober balzamični kis.

RIBJI CARPACCIO Z MOZZARELLO IN BAZILIKO – MATIC OMERZU
Mozzarello in paradižnik narežemo na rezine, položimo na pladenj. Na mozzarello položimo tanke rezine ribe, potresemo s svežimi listi bazilike, pokapamo z limoninim sokom in polijemo z olivnim oljem. Postrežemo mrzlo.

RIBJI CARPACCIO PO FRANCOSKO – TADEJA PERPAR
V skodelico damo izkozščičene olive, marinirane z baziliko in mlado čebulo. Temu dodamo na tanke rezine narezano ribo in začinimo z najboljšim olivnim oljem. Postrežemo kot osvežilno predjed.