RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Klapavice na Buzaro s šparglji

Novica:

Klapavice na Buzaro s šparglji

Klapavice enostavno očistimo tako, da odstranimo bicepse (laske) in operemo v hladni vodi. Ščetkanje klapavic ni potrebno.

V večji posodi, s širokim dnom,  na oljčnem olju prepražimo sekljano čebulo, katero postopno zalivamo s suhim belim vinom, da se nam čebula ne prižge. Ko je čebula že lepo podušena, dodamo očiščene klapavice (po domače Pedoči). 

Zalijemo še malo z vinom, dodamo domačo paradižnikovo mezgo (šalšo) in česen. Posodo pokrijemo, da se klapavice v omaki enakomerno dušijo. Nekajkrat premešamo. Proti koncu, ko se klapavice začnejo odpirati, dodamo svežo baziliko, rožmarin in šparglje, tako da ostanejo šparglji še hrustljavi. Če nimamo možnosti divjih špargljev, kateri imajo izrazitejši okus, lahko uporabimo gojene šparglje (v Sloveniji imamo kar nekaj dobrih pridelovalcev te povrtnine). Ko so vse školjke odprte je naša Buzara gotova. 
Zraven lahko ponudimo koruzno polento v katero vmešamo šparglje in oljčno olje. 

Nasvet 1: Klapavicam na Buzaro smo pripravili s čebulo, katera gosti omako in prida sladkast okus jedi. V tem primeru drobtine niso potrebne.  
Nasvet 2: Dišavnice uporabljamo previdno (ne preveč), da nam ne prevzamejo okusa osnovni sestavini. V tem primeru Klapavicam. Enako velja tudi za ribe. 
Nasvet 3: Klapavice so dovolj slane, zato jih ni potrebno dodatno soliti. 

Suzana France