RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

DUŠENJE RIB

Novica:

DUŠENJE RIB

 

To je zelo priporočljiv način toplotne obdelave rib. Lahko ga uporabimo za pripravljanje vseh vrst rib, ne glede na to, ali so cele ali v zrezkih, filetih itn. Ker vsebujejo ribe veliko vode, se lahko dušijo v lastnem soku, ki mu dodamo limonin sok, belo vino ali vinski kis. Ribo dušimo tako, da v posodi, ki jo lahko dobro pokrijemo, segrejemo olje, dodamo pripravljeno ribo in jo na šibkem ognju dušimo okoli 15-20 minut, in sicer na štedilniku ali v prej ogreti pečici. Sok, v katerem smo dušili ribe, lahko uporabimo za pripravo omake, tako da sok zgostimo z malo moke, dodamo limonin sok ali belo vino, okoli 10 minut kuhamo na zmernem ognju in na koncu dodamo drobno sesekljan peteršilj ali koper. Tako pripravljeno omako prelijemo po ribi.