RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

PEČENJE

Novica:

 

PEČENJE RIB

 

Ribe lahko pečemo na štedilniku ali v pečici. Na štedilniku najpogosteje pečemo manjše ribe, zrezke in filete, in to v ponvi na malo maščobe. Preden začnemo peči, moramo olje dobro segreti, da riba med pečenjem dobi značilno svetlo rjavo barvo.

V pečici pečemo v glavnem cele večje ribe ali večje kose. Da bi ribe dobile med pečenjem značilno barvo, je najboljše, da jih pečemo na rešetki nad pekačem. Tako jih pečemo zato, ker vsebujejo ribe veliko vode in bi se pravzaprav dušile, ne pa pekle. Pred peko prelijemo ribo z vročim oljem, nato pa jo položimo na rešetko, ki smo jo prav tako premazali z oljem. Tako pripravljeno ribo pečemo v prej ogreti pečici 20-30 minut. Da bi ribi izboljšali okus, jo lahko 5-10 minut pred koncem pečenja prelijemo z malo smetane in potresemo z nastrganim sirom. Sok, ki se je nacedil pri pečenju, lahko razredčimo z malo vode in ga uporabimo za pripravljanje omake.