RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

SOLJENJE

Novica:

SOLJENJE RIB

 

Ribo solimo tik pred toplotno obdelavo, da preprečimo izgubljanje mesnega soka in z njim določenih hranilnih snovi. V praksi navadno delamo narobe: ribo solimo precej pred toplotno obdelavo in osoljeno pustimo stati dalj časa, pri čemer se iz ribjega mesa izgublja sol, z njo pa tudi določene hranilne snovi.

Zelo pomembno je pravilno soljenje pri pečenju rib na žaru. Če za pripravljanje jedi uporabljamo zamrznjene cele ribe ali večje kose zamrznjene ribe, jih moramo pred toplotno obdelavo obvezno odmrzniti; to napravimo najbolje tako, da jih pustimo stati 3 do 4 ure pri temperaturi 20C. Ko so ribe odmrznjene, jih je treba takoj oprati, nato pa pokapljati z limoninim sokom, posoliti in takoj toplotno obdelati (kuhati, dušiti, cvreti, peči).

Pri pripravljanju zmrznjenih in svežih rib ni skoraj nobene razlike, razen da je za pripravljanje zamrznjenih potrebnega nekaj več časa kot za pripravljanje svežih.