RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

DODAJANJE LIMONINEGA SOKA ALI KISA

Novica:

DODAJANJE LIMONINEGA SOKA ALI KISA

 

To je postopek, ki bi ga bilo treba obvezno uporabiti pri pripravljanju ribjega mesa. Glede na to, da ima ribje meso zelo nežno strukturo in le malo vezivnega tkiva, ga moramo pred toplotno obdelavo pokapljati z limoninim sokom ali s kisom, da postane bolj čvrsto in tako med toplotno obdelavo ne razpade.

 

Zaradi delovanja limoninega soka oziroma kisa prihaja do koagulacije dela beljakovin, pri čemer te postanejo bolj čvrste, s tem pa tudi samo meso. Obenem pa z limoninim sokom oziroma kisom nevtraliziramo tudi specifičen ribji vonj. Pri pripravljanju večje količine rib uporabljamo iz ekonomskih razlogov namesto limoninega soka kis.

Limonin sok je obvezen dodatek pri postrežbi kuhanih, pečenih in ocvrtih rib ter rib z žara, saj precej izboljšamo njihov okus.