RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

ODSTRANJEVANJE LUSK

Novica:

ODSTRANJEVANJE LUSK

 

Za pripravo rib z luskami potrebujemo poseben pribor ali nož. Luske odstranjujemo vedno od repa proti glavi. Da nam luske pri tem ne bi letele po mizi ali naokrog, je najboljše, da ribi odstranjujemo luske v posodi z vodo.

Če ribe pripravljamo tako, da jim kožo odstranimo po kuhanju, tudi luske odstranimo skupaj s kožo.

Ribe, ki nimajo lusk, moramo, preden jim odstranimo drobovje, temeljito oprati pod curkom vode. Tako na primer soma, preden mu odstranimo drobovje, vsega natremo s soljo in ga pustimo nekaj časa stati, nato pa mu s površine kože z nožem odstranimo črno spolzko plast in ga dobro operemo pod curkom vode. V veliko pomoč nam je lahko deska s ščipalko s katero pripnemo ribi rep. Ga nam pri čiščenju ne uhaja iz rok.