RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Winettu postrv

Novica:

Winettu postrv

Postrvi Slovenci pojemo največ od vseh sladkovodnih rib.  Enostavna je za pripravo in uživanje, cenovno dostopna in zdrava. Poznamo na stotine različnih načinov za pripravo postrvi. Edino pomembno je, da postrvi ne prepečemo. Tega se še kako zavedajo v Dolini Winettu.  Lastnik Janez Lampret je v skriti mirni dolini blizu Stoperc postavil slikovit gostinski objekt v indijanskem stilu. Pred brunarico je ribnik, kjer si lahko gostje sami ulovijo postrvi, ki jim jih nato spečejo. Pripravijo jih na sila enostaven način. Postrvi enostavno ocvrejo in jih postrežejo s čebulo, paradižnikom in tržaško omako. Marsikateri otrok je tukaj pojedel svojo prvo postrv in ta mu je ostala v prelepem spominu. Glede na obiskanost Doline Winettu in količino rib, ki jih tukaj postrežejo, lahko Janezu Lampretu samo čestitamo in mu priznamo zasluge za promocijo ribjega mesa v naši deželi. Če prav postrvi postrežejo na sila enostaven način, si  jih obiskovalci zelo radi privoščijo.  Na postrvi prihajajo avtobusi iz vseh krajev Slovenije in Evrope. Enostavna priprava, prijetno okolje, prijazna postrežba in ugodna cena so zagotovila, da bomo Slovenci in naši gostje radi jedli ribe tudi v prihodnje.