RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Kuharsko tekmovanje v Senožetih 2012

Novica:

Kuharsko tekmovanje v Senožetih 2012

Že 4. leto zapored smo v Senožetih tekmovali v kuhanju ribje čorbe, lovskega golaža in gobove juhe.  Tokrat nam tudi močno deževje ni moglo pokvariti veselega druženja. Tekmovalci so prišli od povsod, kljub obvestilu, da prireditev odpade. Še zlasti veseli smo bili gostov iz Turistične organizacije Mali Zvornik iz Srbije. Tekmovali smo pod šotorom in se nadvse zabavali. Igrali so nam tamburaši, aktivi žena  pa so skrbeli, da smo se sladkali z domačimi dobrotami.

Ta dan si bomo zapomnili po izrednih ribjih juhah, čorbah, in paprikaših, po odličnih gobovih juhah in lovskih jedeh iz srbskega kotlička  kuharskega mojstra Aleksandra Živkovića, šefa kuhinje Royal Drina v Malem Zvorniku.  Aleksandar Živkovič je osvojil vse kolajne za lovske jedi in bronasti za gobovo juho in ribjo čorbo. Najboljšo gobovo juho je skuhal Jan Omerzu, srebro za isto jed pa sta osvojila Dušan Gaberc in Tatjana Frohlich. Za zlato kolajno pri ribjih čorbah sta se borila Lidija in Mitja Omerzu. Za las je zmagala mama. Lidija je pač kraljica fiš paprikaša, Mitja pa si je s svojo kremno juho iz dimljenih rib,  izboril pravico do kuhanja na Otroškem bazarju na Gospodarskem razstavišču. Posebno priznanje pa so za svoje pečene postrvi dobili tudi kuharji, člani Turističnega društva Senožeti.

Nikar ne zamudite tovrstnih prireditev v bodoče. To je enkratna priložnost za pokušanje jedi velikih mojstrov, ki kuhajo s srcem. Vse te prireditve odlikuje neverjetno pozitivna energija in nepozabno druženje.