RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Raguji

Novica:

Raguji

Ragu je gosta jed iz kosov mesa, rib, morskih sadežev, sesekljane zelenjave, testenin ali riža, ki tekne tako tistim, ki jedo meso, kot tudi vegetarijancem. Ker je hranljiv in nasiten, ga navadno ne postrežemo za predjed, temveč za malico ali kot samostojno jed.

Podlaga za ragu je dobro začinjena jušna osnova. Zgostimo ga s prežganjem, z masleno kroglico ali z mešanico rumenjaka in smetane. Ragu bomo dobro zgostili tudi z rižem, ječmenom, krompirjem ali pa z nekaj pretlačene juhe.

Ragu lahko pripravimo iz mesnih, ribjih in zelenjavnih ostankov. Zelenjavo drobno sesekljamo, narežemo na kocke, rezine ali trakove ali pa jo grobo nastrgamo. Pri tem si lahko pomagamo z univerzalnim kuhinjskim strojčkom. Če uporabimo surovo meso, ga moramo zmleti in dodati na začetku kuhanja. Surovo perutnino in ribe je potrebno samo sesekljati, vendar moramo tudi te dodati na začetku kuhanja. Tudi kuhano meso, perutnino in ribe moramo sesekljati ali zmleti, le da jih dodamo sredi kuhanja.