RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Dimljenje postrvi na jedilniku za lepši dan!

Novica:

Dimljenje postrvi na jedilniku za lepši dan!

Ribe so zdrava hrana in mogoče jih je pripraviti na različne načine. Dimljene ribe so ena od vrat v gurmanski raj. So že pripravljena hrana, ki ji je potrebno odstraniti le kožo in kosti in riba je že pripravljena za uživanje.

Kako pripravimo in postrežemo dimljeno postrv in file?

Dimljeni postrvi najprej odstranimo plavuti. Za tem z nožem zarežemo po hrbtni strani od glave proti repu. Tik ob glavi primemo kožo in jo potegnemo proti repu. Zgornji del ločimo od reber, spodnji del na katerem še leži hrbtenica primemo pri repu in hrbtenico ločimo od spodnjega dela in tako nam ostane čist spodnji del. Kožo zavržemo.

Dimljenemu fileju najprej odstranimo plavuti in kožo, ki jih zavržemo. Dimljen file postrvi nato narežemo po želji na večje ali manjše koščke ali glede na potrebe recepta.

K dimljenim postrvem se najbolje prileže sadje, hren, limonin sok, bel kruh. Pogrinjek z dimljenimi postrvmi izredno lepo dopolnjuje grozdje, limonine rezine, rezine melone in jabolk, orehova jedrca, maslo, smetanov ali jabolčni hren, peteršilj, rožmarin, kuhana jajca… Dimljene postrvi imajo polno aromo le, če so tople, zato jih ogrejemo na temperaturo 35 do 40 stopinj C preden jih postrežemo.